Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, besef je pas als je ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.

Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de deskundige van ons dagelijks bewegen. Bij hem of haar kun je terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak wordt er een zo volledig mogelijk beeld van je klachten gevormd. Dit doen we door te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan wordt er een behandelplan opgesteld en doorgesproken. In de meeste gevallen is dit een advies op maat op basis van de richtlijnen die de beroepsgroep heeft opgesteld.

Wij zijn een praktijk met diverse verbijzonderingen. Klik op het uitrolmenu “Fysiotherapie” voor meer informatie over Handtherapie, Kaakfysiotherapie, Manuele therapie, Psychosomatische fysiotherapie, Mulligan methode, Bekkenfysiotherapie, Claudicatio netwerk, Echografie, Dry needling en Acupunctuur.